Díjátadó ünnepség

Élni az életet 4. -2014.
2014-12-20

2014-ben már negyedik alkalommal adtuk át az "Élni az életet" pályázati kiírás ösztöndíját. Felhívásunkra hatan pályáztak, hármójukat kértük fel arra, hogy prezentáljanak az ünnepségen.

Idén 5 pedagógus mellett egy művészettörténész munkája közül választotta ki a Szakértő Testület javaslatára a Kuratórium a Kalocsáról, a Pusztaszabolcsról és a Székesfehérvárról érkező középiskolai tanárokat. A Szakértő Testületet idén Gábor Veronika (elnök), Szepesi Jolán, Dr. Chava Baruch és Pécsi Tibor alkotta.

Ezúton is köszönjük a Holokauszt Emlékközpontnak, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is támogatott bennünket a helyszín biztosításával. Pécsi Tibor, az Emlékközpont oktatási munkatársa nyitotta meg idei ünnepségünket, és ő emlékezett meg Gábor Zitáról is. A szakmai- mellett a személyes hangvétel is teret kapott, s Tibor túl azon, hogy szakmailag méltatta alapítványunk névadóját, emlékezésével családiassá tette a légkört.

Ezt követően Dr. Fodor András, a Gábor Zita Alapítvány kuratóriumának elnöke felkérte a pályázókat, hogy mutassák be munkájukat.

Elsőként Dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a kalocsai Szent István Gimnázium tanára mutatta be „Színesen és sokrétűen” című pályázatát.

Tánczos Krisztina következett, a pusztaszabolcsi 8 osztályos Szabolcs Vezér Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanára ismertette „Holokauszt – gyerekszemmel” című munkáját.

A részt vevők a szünetet is felhasználták arra, hogy az együttműködés lehetőségeiről beszélgessenek, névjegykártyák cseréltek gazdát.


A programot Dr. Romsits Mária folytatta „Örkény István: In memoriam dr.K.H.G. A holokausz tanítása irodalmi műveken keresztül” című pályázatának prezentálásával.

Ezután az eredményhirdetés következett. Az emléklapokat és a díjakat idén is Gábor Zita gyermekei, Tom és Szofi adták át.

A piros szalaggal átkötött Emléklapokat idén átvehették:
Horváth Cecília és Fenyő Ágnes - "Igaz embert keresünk"
Petőné Hermann Noémi - "Add tovább Te is gyermekednek!
Bopp Somodi Henrietta - 1944. 244 fő, a kecskeméti ortodox zsidók"

A pályázatukat bemutatók bekeretezett Emléklapot vehettek át.


A Kuratórium a Szakértő Testület véleményét figyelembe véve idén Tánczos Krisztinának adta át a 100.000.-os ösztöndíjat és a tűzzománc plakettet.

Minden eddigi és leendő Pályázónknak sok sikert és erőt kívánunk munkájához!

A Gábor Zita Alapítvány külön köszönetet mond Szendrei Judit tűzzománc művésznek, aki minden évben elkészíti az egyedi plakettet a díjazottnak. A HDKE-nek köszönjük, hogy támogatásával lehetővé tette, hogy a témához leginkább méltó helyen tartsuk meg az ünnepséget!
Köszönjük Pécsi Tibornak a folyamatos segítséget és mindenre kiterjedő támogatást!

A fotókért köszönet Dabóczy Krisztinának.

Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttek!

Az almenüpontokban olvashat a korábbi ünnepségekről!

Gábor Zita Alapítvány.